In de kijker

Nieuwe aanbieding over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Onze promotie van deze maand: dé St. Patricks Day Special

Dark Chocolate Guinness Cake

35
30
 • Met heerlijke Bailey's Buttercream
 • Cake voor 8 Personen
Aanbieding
st patricks day cake 2
st patricks day cake 1

Vragen of Bestellingen? Contacteer ons!

Hebt u een vraag of wilt u een bestelling plaatsen? Contacteer ons vandaag en wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

  Wat wenst u te bestellen?

  Wist u dat?

  Op 17 maart tref je overal in Ierland mensen aan die zich voor de herdenking van St. Patrick helemaal in het groen hullen, optochten organiseren, vuurwerk afsteken, … of voor de gelegenheid hun traditionele pint een groen tintje geven.

  Niet enkel in Dublin, dus, waar de Liffey vrolijk door de hoofdstad stroomt maar over het hele land en tot (héél) ver over de landsgrenzen wordt elke 17de maart Ierlands beroemdste heilige gevierd. Ook in de Verenigde Staten en Australië, waar vele Ieren naar geëmigreerd zijn, worden grote optochten georganiseerd. In New York vindt op 17 maart de oudste en grootste parade plaats.

  Wie is die man die er, eeuwen na zijn dood, in slaagt om duizenden, miljoenen(?) mensen eenmaal per jaar te bewegen tot het bijwonen en organiseren van volksfeesten, kermissen, grote parades, openluchtconcerten, …?

  (Saint) Patrick wordt in Schotland geboren maar brengt het grootste deel van zijn leven door in Ierland, waar hij zich tot aan zijn dood (op 17 maart!) zal blijven inspannen om de overwegend heidense bevolking te bekeren tot het Christendom. De legende dat hij de Heilige Drie-eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest probeerde uit te leggen aan de hand van een klavertje drie heeft er toe geleid dat datzelfde klavertje is uitgegroeid tot hét symbool voor dé Ierse identiteit in het tot op vandaag nog steeds overwegend katholieke Ierland. In een andere legende wordt immers verwezen naar St-Patrick als de man die er persoonlijk voor gezorgd heeft dat alle slangen uit Ierland verdreven werden. Omdat er echter nooit slangen in Ierland geleefd hebben, wordt deze krachttoer bekeken als metafoor voor het verdrijven van het heidendom. Patrick’s inspanningen worden beloond met zijn Heiligverklaring: vanaf de 9e eeuw wordt hij geëerd als beschermheilige van Ierland.

  Niet alleen de Katholieke Kerk, ook de Anglicaanse Kerk, de Lutherse Kerk en de Oosters-orthodoxe Kerk vieren deze buitengewone Heilige. Reden te meer waarom wij naar aanleiding van deze feestdag een speciaal assortiment “in de kijker” zetten.

  saint patrick
  Tijdig bestellen!

  Gelieve uw bestellingen tijdig door te geven! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken!

  Aan huis geleverd of afgehaald

  Afhalen: Bestellingen kunnen worden afgehaald op een afgesproken adres te Brasschaat of ’s Gravenwezel
  Levering: voor levering aan huis rekenen we €0.50 / km. aan.

  Allergieën?

  Heb je specifieke allergieën of zijn er ingrediënten waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons weten!

  "Bakken en koken is onze passie, u hiervan laten genieten is onze droom!"

  Liesbeth en Debbie

  - Het Boter en Bloem Team